Telefoonnummer

06-33885173

veenendaalyoga@gmail.com

veenendaalyoga@gmail.com

woensdag

19.00-20.00 uur/ 20.15-21.15 uur

Ik krijg met grote regelmaat te horen dat yoga niets voor iemand is omdat diegene daarvoor te onrustig is of niet lening genoeg. Je zou bij denken dat je dat moet zijn als je foto’s van yoga ziet op een websites of in een magazine. Niets is echter minder waar. Mensen die mij kennen weten dat ik behoorlijk druk kan doen en ook erg druk ben in mijn hoofd. Dat is ook waarom ik 25 jaar geleden een burn-out, met als gevolg een depressie,  kreeg. Ik ben toen begonnen met het volgen van yogalessen. In het begin kon ik de staande oefeningen bijna niet vol houden en ik wilde eigenlijk vooral gaan liggen. Maar gaandeweg kreeg ik meer energie en merkte ik dat door het beoefenen van yoga ik meer in contact kwam met mijn lichaam en dus begon aan te voelen wanneer ik ergens uitgeput van raakte en ik begon mijn grenzen te herkennen. Twee jaar later ben ik de opleiding gaan doen tot yogadocent omdat ik de verdieping in wilde gaan.

Hoewel het wel bij mijn leefstijl is gaan horen zit ik nog steeds veel in mijn hoofd. Ik ben met de strijd gestopt dat ik vind dat ik elke dag op mijn matje moet staan. Ik accepteer dat het mij zelden lukt. Maar voor mij is het beoefenen van yoga niet zo zeer op de mat maar veel meer om het toe te passen in het dagelijks leven. Yoga is compassie hebben voor jezelf en ook voor andere. Het geweldloos handelen en denken (dat zijn ook van die dingen die horen bij een leven lang leren). Maar ook in contact zijn met je lichaam zodat ik voel wat iets met me doet en waardoor ik daarop kan handelen. Yoga heeft geen einde, het is niet dat er een dag komt waarop je denkt “nu weet ik alles wat er te weten is over yoga”. Er is altijd wel een diepere laag om te ontdekken in een houding, zowel wat het doet met je lichaam als wel wat het doet met je emotie. Al met al dwaal ik af wat ik onder de aandacht wilde brengen. Je hoeft dus niet kalm of rustig te zijn om yoga te beoefenen. Je kunt dit leren. Voor mensen die erg onrustig zijn kan de loopyoga een uitkomst zijn. Omdat je in beweging bent, hoeft je brein er minder mee bezig te zijn om je lichamelijke onrust te controleren. Waardoor je beter kan leren om te verstillen. Mijn motto is ontspannen kan je leren en dat is voor sommige mensen een langer proces dan bij anderen. Is het nodig om lenig te zijn? Absoluut niet. Eenieder beoefent op zijn eigen niveau yoga. Het is niet competitie gericht, het gaat om je eigen proces.
Zodra de deuren van de zaal weer open gaan ben je welkom om een proefles te volgen. Je kunt nu al wel mee doen met loopyoga in de buitenlucht. Je hoeft voor dit laatste geen abonnement af te nemen maar je kan per les reserveren via :

http://supersaas.nl/schedule/yogaveenendaal

QR reservering

Aanbevolen artikelen

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *