Telefoonnummer

06-33885173

veenendaalyoga@gmail.com

veenendaalyoga@gmail.com

woensdag

19.00-20.00 uur/ 20.15-21.15 uur

Er zijn veel stromingen in de yoga, sommige zijn al oud en bestaan al duizenden jaren en andere vormen van yoga zijn pas de laatste jaren ontwikkeld. Hatha Yoga is een van de bekendste en oudste vormen van yoga. Vaak wordt het met alleen maar ‘yoga’ aangeduid. Bij YogaVeenendaal wordt er in de lessen Hatha Yoga gegeven. Bij Hatha Yoga staat lichaam, geest en adem centraal. De lessen zijn zowel voor beginners als voor gevorderden. U zult al vrij snel het effect van yoga gaan ervaren, u leert te ontspannen (voor heel veel mensen gaat ontspannen niet vanzelf, als u yoga beoefent zult u gaandeweg merken dat het u beter afgaat). Door yoga zult u zich ook fitter gaan voeler, uw lichaam wordt soepeler maar ook kan het kwalen verminderen (rugklachten, stressklachten etc.). Yoga is echter geen therapie maar een manier van omgaan met jezelf!

Alle lessen worden volgens een bepaalde opbouw gegeven. Zo begin ik alle lessen met het bewust observeren van de adem. Dit geeft namelijk rust in ons denken en lichaam. Een les, die begint met een moment van rust, zal een diepere uitwerking hebben. Na dit moment van rust beginnen we met staande houdingen, gevolgd door zittende houdingen en we sluiten af met liggende houdingen en als laatste een liggende ontspanning.

In elke les zitten een aantal houdingen die regelmatig terugkeren. Dit heeft als voordeel dat u niet meer hoeft na te denken over hoe u deze houding moet uitvoeren. U kunt zich op deze manier gaan verdiepen in de houding. Maar om te zorgen dat we niet elke week het zelfde riedeltje afdraaien en we vastroesten in  patronen, wordt er  elke week een nieuwe houding aangeboden. 

Hoewel er in elke les Hathayoga wordt beoefend zijn er wel verschillen in de lessen.

Woensdag 19.00 uur tot 20.00 uur:

In deze les wordt er traditioneel Hathayoga gegeven. Dat wil zeggen dat de houdingen  elkaar afwisselen in kracht en souplesse waarbij de houding ondersteund worden door de adem . Deze les is voor iedereen toegankelijk en mocht u een houding niet mee kunnen doen dan wordt er een alternatief geboden.

Woensdag 20.15 uur tot 21.15 uur

In deze les houden we er rekening mee dat het al later op de avond is, het is daarom niet verstandig om veel energie opwekkende houdingen te doen, omdat dat de nachtrust kan beïnvloeden.  In de les ligt de nadruk meer op verstilling en mindfulness. De houdingen zijn minder intensief en zijn er op gericht om het hoofd en lichaam tot rust te laten komen. Het lichaam wordt op een subtiele manier soepeler gemaakt. Ook in deze lessen worden de houdingen ondersteund door de adem.

Aan het einde van een les liggen we in Savassana