Peuteryoga is geschikt voor elke dreumes of peuter of kleuter. 

Peuteryoga heeft een andere opzet dan yoga voor volwassenen. Het gaat bij peuteryoga er niet om dat de aandacht naar binnen wordt gekeerd. Peuters zijn juist net bezig om zichzelf te ontdekken ( het ego begint zich te ontwikkelen). Peuters merken dat er een wereld buiten is. Peuteryoga is dan ook bedoelt om op een speelse wijze een plekje in te nemen in deze wereld. Dit doen we door bewust te worden van het lichaam door middel van oefeningen, maar ook bewust te worden van de zintuigen.

Bij peuteryoga houden we erg rekening met het individuele kind. In de lessen is er een structuur en er zijn een paar regels maar daar binnen is er ruimte voor eigen initiatief. Door middel van spelletjes leren de kinderen de groepsregels zodat zowel introverte kinderen als ook drukke kinderen zich veilig voelen in de groep.

Een aantal redenen om ( meer ) te gaan bewegen met het jonge kind:

-          kinderen worden zich bewust van hun lichaam.

-          kinderen worden zich bewust van hun zintuigen

-          De motoriek van kinderen verbetert

-          De concentratie van kinderen verbetert

-      kinderen kunnen leren omgaan met hun prikkels

-          Maar bovenal maken we plezier met elkaar 

We gaan niet zomaar oefeningen doen met de peuters maar we gaan een verhaal beleven. Door middel van praatplaten wordt het verhaal verteld en de peuters mogen dan de bij behorende oefening doen.