Wie ben ik

Yoga is geschikt voor iedereen, maar het is wel belangrijk dat je de docent hebt die bij jou past.

Een ieder mens is uniek, dus wat de een verwacht van een yogales is weer wat anders dan een ander verwacht. Dit geldt ook voor de docent die les geeft. De een is de ander niet. Een iedereen heeft weer zijn eigen unieke manier van lesgeven. Ik vind het dan ook belangrijk om mij voor te stellen zodat u weet wat u ongeveer van mij kan verwachten in een les. Nog beter is het natuurlijk als u een proefles komt volgen, u kunt het dan ook zelf ervaren hoe er les wordt gegeven.

Mijn naam is Lia Kruidbos-van Wijk. Ik geef sinds 2004 les in Veenendaal. Er zijn diverse vormen van yoga. Ik beoefen Hatha- yoga en mindfulness-yoga. Ik heb mijn opleiding gedaan aan de Saswitha opleiding in Bilthoven. Dit is een van de oudste yogaopleidingen van Nederland. Als specialisme heb ik zwangerschapsyoga gedaan. Naast mijn yogalessen ben ik jeugdhulpverlener in de vrouwen opvang.

Ik geef les op een rustige geconcentreerde manier, waar af en toe ook plek is voor een grapje. Hoewel yoga op een spirituele wijze kan worden gegeven, kies ik hier niet voor. In de les worden krachtige oefeningen afgewisseld met ontspanningsoefeningen. Na de les is er tijd om in alle rust even te acclimatiseren voordat u weer de drukte ingaat. Ook is er tijd om vragen te stellen over de les of over de oefeningen.
Meditatie heb ik geleerd bij het Vipasana Centrum in België. Hier heb ik 2 maal  een 10-daagse stilte-retraite gedaan.